ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Η Εμμανουέλα και η Νίκη είναι η ψυχή του Κτήματος Πατεριανάκη. Και οι δύο διευθύνουν την εταιρία με την αγάπη και το πάθος που κληρονόμησαν από την παραδοσιακή τους αμπελουργική οικογένεια.

Η Εμμανουέλα είναι ο κύριος οινολόγος του Κτήματος από το 2007 και διευθυντής του οινοποιείου. Αφού αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάστηκε ως σύμβουλος οινολόγος σε μεγάλα ελληνικά οινοποιεία, ταξίδεψε στο εξωτερικό, περιπλανήθηκε σε διαφορετικές οινικές κουλτούρες μέχρι που αποφάσισε ότι έπρεπε να επιστρέψει και να αναλάβει την παραγωγή των κρασιών του Κτήματος. Αν και έχει διανύσει περισσότερα από 15 χρόνια στην βιολογική οινοποίηση, δεν σταματάει να εξερευνά τις τοπικές ποικιλίες αναδεικνύοντας με τον καλύτερο και φυσικότερο τρόπο την δυναμική του τόπου της.

Η Νίκη ασχολείται με την εμπορική εκπροσώπηση του Κτήματος. Είναι χημικός μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και εκτός των απαραίτητων εργασιών που απαιτεί το χημείο του οινοποιείου έχει αναλάβει τις πωλήσεις σε τοπικές και διεθνείς αγορές. Ενθουσιώδης προσωπικότητα, ασχολείται με το επισκέψιμο χώρο του Κτήματος, ασπάζεται τον οινοτουρισμό και λατρεύει να ταξιδεύει του επισκέπτες στην οινική παράδοση του τόπου της.

Στόχος μας είναι η
δημιουργία κρασιών
με έντονη
προσωπικότητα που
θα ταξιδεύουν τον
καταναλωτή στον
τόπο μας

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ

Θέλουμε αυθεντικά κρασιά με έντονη
προσωπικότητα.
Για το λόγο αυτό δεν παρεμβαίνουμε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και αν το κάνουμε είναι με τον ελάχιστο τρόπο ώστε να αφήνουμε τις ποικιλίες να ξεδιπλώσουν ελεύθερα τα χαρακτηριστικά τους.
Στόχος μας είναι η αυθεντικότητα των ποικιλιών να φτάσει στο ποτήρι μας.

Πίσω από ένα καλό κρασί κρύβεται η αγάπη του οινοποιού

Scroll to Top