MELISSOKHPOS-red-n

Μελισσόκηπος Κοτσιφάλι - Μαντηλάρι

ΠΡΟΪΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Ένα λαμπερό και βαθύ κόκκινο κρητικό χαρμάνι, ιδανικό για κάθε περίσταση.

Τα καθημερινά κρασιά είναι συχνά εκείνα που διαμορφώνουν τις αντιλήψεις μας, τροφοδοτούν τις επιθυμίες μας και πυροδοτούν τη φαντασία μας. Όπως δίνουμε σημασία στις τροφές που καταναλώνουμε, έτσι αξίζει να δίνουμε την ίδια προσοχή και στο κρασί. Για όσους εκτιμούν την προέλευση, την καλλιέργεια και τη μέθοδο παραγωγής των προϊόντων που καταναλώνουν, η προσεκτική επιλογή κρασιού έχει εξίσου μεγάλη σημασία.

Το Κοτσιφάλι, γνωστό συχνά ως το «Pinot Noir της Κρήτης», παράγει συμπαγείς, μεσαίου μεγέθους ρόγες που ξεχωρίζουν για το υψηλό αλκοολικό τους περιεχόμενο και τα εκλεπτυσμένα αρώματά τους. Στον Μελισσόκηπο, το Κοτσιφάλι διατηρεί την αυθεντική του προσωπικότητα, καθώς ωριμάζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Αντίθετα, το Μανδηλάρι, το οποίο συχνά συγκρίνεται με το Cabernet Sauvignon, χαρακτηρίζεται από βαθύ κόκκινο χρώμα, έντονες τανίνες και δυνατά αρώματα. Το Μανδηλάρι ωριμάζει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, όπου οι τανίνες του μαλακώνουν, προσδίδοντας στο κρασί μια βελούδινη υφή.

Ανακαλύψτε αυτό το εξαιρετικό ερυθρό κρασί, που αναδεικνύει λιγότερο γνωστές ποικιλίες σταφυλιού, προσφέροντας μεγάλη αξία και μοναδική εμπειρία.

ΠΟΙΚΙΛΙΑ

50% Κοτσιφάλι,
50% Μαντηλάρι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ερυθρό, Ξηρό

ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Π.Γ.Ε Κρήτη

ΕΣΟΔΕΙΑ

2023

ΦΙΑΛΗ

750ml

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΑΡΙΣΤΑ

Ψητά, κοκκινιστά ή κρασάτα μαγειρευτά φαγητά.

Αρωμα

Πολύπλοκο αρωματικό προφίλ, που συνδυάζει αρώματα μαρμελάδας φρούτων, μπαχαρικών και δέρματος.

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ

Κάθε ποικιλία οινοποιείται ξεχωριστά, ξεκινώντας με την διαλογή των σταφυλιών. Μετά την αποβοστρύχωση, τα σταφύλια μεταφέρονται με τη βαρύτητα—χωρίς μηχανική παρέμβαση—σε ανοξείδωτες δεξαμενές για εκχύλιση και ζύμωση. Μετά τη ζύμωση, το γλεύκος διαχωρίζεται από το στέμφυλο.

Για το Κοτσιφάλι, η μηλογαλακτική ζύμωση λαμβάνει χώρα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ενώ στο Μανδηλάρι, μηλογαλακτική ζύμωση πραγματοποιείται αποκλειστικά σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, όπου και παραμένει για 6 μήνες.

Οι δύο ποικιλίες αναμειγνύονται πριν από την εμφιάλωση. Η διαδικασία ακολουθεί μια ήπια βιολογική προσέγγιση, με το κρασί να παραμένει αφιλτράριστο.

ΧΡΩΜΑ

Βαθύ κερασί με κεραμιδί ανταύγιες.

ΣΤΟΜΑ

Πικάντικο, με απαλές τανίνες και νότες βανίλιας.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ

16-180C

ΤΥΠΟΣ ΔΡΥΟΣ

Γαλλικός, 50% σε βαρέλια πρώτης χρήσης και 50% σε βαρέλια δεύτερης χρήσης

3 HL

Γαλλικός, 50% σε βαρέλια πρώτης χρήσης και 50% σε βαρέλια δεύτερης χρήσης

ΠΑΛΑΙΩΣΗ ΣΕ ΚΕΛΑΡΙ

6 μήνες στο υπόγειο κελάρι του οινοποιείου μας

Technical Properties

Alchohol (% vol)

 12.5

Residual sugars (g/L)

 2

Total Acidity (g/L tartaric acid)

5.64

Total Sulfur Dioxide SO2 (mg/L)

98

pH

3.41

Πιστοποιήσεις

Βιολογική Πιστοποίηση για καλλιέργεια και οινοποίηση (2019-000000018892), από τη ΔΗΩ (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων).

Τα κρασιά μας

Scroll to Top