

Μελισσινός Ροζέ 2023
ΠΡΟΪΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ
O Μελισσινός Ροζέ ήταν το πρώτο βιολογικό κρασί που παράχθηκε στην Κρήτη από το Κτήμα Πατεριανάκη και αποτελεί το πρώτο μας κρασί από το 1996.
Κάθε ποικιλία σταφυλιού τρυγιέται και οινοποιείται ξεχωριστά, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Saignée. O Μελισσινός Ροζέ έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο επιτυχημένα κρασιά του οινοποιείου μας, χάρη στην εξαιρετική του ποιότητα και τη μακρόχρονη αναγνώρισή του. Ένα κομψό και δροσερό ροζέ, που εξακολουθεί να μαγεύει τους λάτρεις του κρασιού κάθε χρόνο.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ροζέ, Ξηρό
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Π.Γ.Ε Κρήτη
ΕΣΟΔΕΙΑ
2023
ΦΙΑΛΗ
1.5lt (περιορισμένη παραγωγή)
ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΑΡΙΣΤΑ
Λευκά κρέατα με σάλτσες, κρητικές πίτες, ζυμαρικά με θαλασσινά, μαλακά τυριά και αλλαντικά. Ταιριάζει εξαιρετικά και με πιάτα Ανατολικής κουζίνας.
Αρωμα
Πολύπλοκο αρωματικό προφίλ με νότες κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών.
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ
Το γλεύκος οινοποιείται με τη μέθοδο Saignée Rosé.
Η διαδικασία ξεκινά με προσεκτική επιλογή και αποβοστρύχωση των σταφυλιών, ακολουθούμενη από μεταφορά με τη βαρύτητα (χωρίς μηχανική παρέμβαση) σε ανοξείδωτες δεξαμενές για επαφή με τα στέμφυλα: το Κοτσιφάλι παραμένει σε επαφή από 24 έως 48 ώρες, ενώ το Syrah από 6 έως 10 ώρες.
Εν συνεχεία, τα γλεύκη αναμειγνύονται και υφίστανται φυσική αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία. Μετά τη ζύμωση, το κρασί ωριμάζει σύντομα στις λεπτές οινολάσπες.
Η οινοποίηση γίνεται με ήπιες και φυσικές διαδικασίες, ενώ το κρασί παραμένει αφιλτράριστο.
ΧΡΩΜΑ
Φωτεινό σομόν με τριανταφυλλένιες ανταύγειες.
ΣΤΟΜΑ
Βελούδινο, με γεμάτο σώμα, ζωηρά δροσιστικό και στρογγυλό, με κυρίαρχη γεύση καραμέλας.
ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ
12-140C
ΩΡΙΜΑΝΣΗ
για σύντομο χρονικό διάστημα στις λεπτές οινολάσπες του
ΠΑΛΑΙΩΣΗ ΣΕ ΚΕΛΑΡΙ
2 μήνες στο υπόγειο κελάρι του οινοποιείου μας.
Technical Properties
Alchohol (% vol)
13
Residual sugars (g/L)
1.9
Total Acidity (g/L tartaric acid)
4.66
VTotal Sulfur Dioxide SO2 (mg/L)
90
pH
3.44
Πιστοποιήσεις
Βιολογική Πιστοποίηση για καλλιέργεια και οινοποίηση (2019-000000018892), από τη ΔΗΩ (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων).
Διακρίσεις
Ευφημος Μνεία στον Διεθνή διαγωνισμό Οίνων Decanter για την εσοδεία 2018, με βαθμολογία 84 πόντους.
Χάλκινο μετάλλιο στον Διεθνή διαγωνισμό Οίνων Decanter για την εσοδεία 2016, με βαθμολογία 87 πόντους.
Χάλκινο μετάλλιο στον Διεθνή διαγωνισμό Οίνων Decanter του 2015 για την εσοδεία 2014.
Εύφημος Μνεία στον Διεθνή διαγωνισμό Οίνων Decanter για την εσοδεία 2013.