

Κτήμα Πατεριανάκη 2019
ΠΡΟΪΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Το Κτήμα Πατεριανάκη είναι ένας παλαιωμένος οίνος από αυτόχθονες ποικιλίες σταφυλιών με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Τα σταφύλια προέρχονται από παλαιούς βιολογικούς αμπελώνες, με την ερυθρή ποικιλία Κοτσιφάλι να αποτελεί μια από τις πιο αξιοσημείωτες ποικιλίες της Κρήτης, ενώ το Μαντηλάρι φημίζεται για το βαθύ χρώμα του και τις έντονες ταννίνες. Μαζί, σχηματίζουν ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο χαρμάνι.
Το Κοτσιφάλι προσφέρει κρασιά με υψηλό αλκοόλ και κομψά αρώματα, ενώ το Μαντηλάρι προσθέτει πρωτογενή αρώματα, έντονο κόκκινο χρώμα και πλούσιες τανίνες.
Το «Κτήμα Πατεριανάκη» αποτελείται από 80% Κοτσιφάλι και 20% Μαντηλάρι, φέρει πιστοποίησης ΠΟΠ Πεζά, και παράγεται από την οικογένεια Πατεριανάκη για 4η συνεχόμενη γενεά. Μαζί με τον «Μελισσινό Ροζέ» συντελούν τους πρώτους οίνους που εμφιαλώθηκαν στο οινοποιείο. Η ετικέτα που φέρει η ναυαρχίδα του Κτήματος σχεδιάστηκε από τον ιδρυτή του οινοποιείου, Γεώργιο Πατεριανάκη.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
80% Κοτσιφάλι,
20% Μαντηλάρι
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ερυθρό, Ξηρό
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Π.Ο.Π Πεζά
ΕΣΟΔΕΙΑ
2019
ΦΙΑΛΗ
750ml,
1,5lt (περιορισμένη παραγωγή)
ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΑΡΙΣΤΑ
Κρέατα ψητά ή στη σχάρα, κόκκινο κρέας με έντονη, πλούσια και πικάντικη σάλτσα
Αρωμα
Ένα κρασί με πολυσύνθετο άρωμα αποξηραμένων φρούτων και ντομάτας, μπαχαρικών, με νότες βανίλιας και δρυός από τα βαρέλια στα οποία ωριμάζει.
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ
Για κάθε ποικιλία, η διαδικασία ξεκινά με προσεκτική επιλογή και αποβοστρύχωση των σταφυλιών, τα οποία μεταφέρονται μέσω βαρύτητας, χωρίς τη χρήση μηχανικών μέσων, σε ανοξείδωτες δεξαμενές προς επαφή με τα στέμφυλα. Μετά τη ζύμωση, το στέμφυλο απομακρύνεται από το κρασί. Η μηλογαλακτική ζύμωση πραγματοποιείται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Οι δύο ποικιλίες αναμειγνύονται πριν την εμφιάλωση. Ήπια φυσική οινοποίηση χωρίς φιλτράρισμα.
ΧΡΩΜΑ
Σκούρο κόκκινο με τερακότα αποχρώσεις.
ΣΤΟΜΑ
Γεμάτο σώμα με εκλεπτυσμένες τανίνες και αρώματα καπνού και μπαχαρικών. Μεσαία προς μακριά επίγευση, κυριαρχούμενη από κόκκινα φρούτα και ακολουθούμενη από γλυκιά βανίλια και μαύρο πιπέρι.
ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ
16-180C
ΩΡΙΜΑΝΣΗ
12 μήνες σε δρύινα βαρέλια
ΤΥΠΟΣ ΒΑΡΕΛΙΟΥ
Γαλλικά δρύινα
ΜΕΓΕΘΟΣ
5 HL
ΠΑΛΑΙΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΛΑΡΙ
12 μήνες στο υπόγειο κελάρι του οινοποιείου μας
Technical Properties
Alchohol (% vol)
13
Residual sugars (g/L)
1.9
Total Acidity (g/L tartaric acid)
4.96
Total Sulfur Dioxide SO2 (mg/L)
90
pH
3.77
Πιστοποιήσεις
Βιολογική Πιστοποίηση για καλλιέργεια και οινοποίηση (2019-000000018892), από τη ΔΗΩ (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων).
Διακρίσεις
Χάλκινο μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό οίνων Decanter για την εσοδεία 2016, βαθμοί: 88.
Χάλκινο μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό οίνων Decanter για την εσοδεία 2015, βαθμοί: 89.
Χάλκινο μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό οίνων Decanter του 2019 για την εσοδεία 2014
Χάλκινο μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό οίνων Decanter του 2015 για την εσοδεία 2012