3,14-RED-n

3.14 Κοτσιφάλι 2023

Προϊον Βιολογικης Καλλιεργειας

Για την εσοδεία του 2023, ο τρύγος της ποικιλίας Κοτσιφάλι έγινε σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες.

Πρώτα τρυγήθηκε το ανατολικό τμήμα του αμπελώνα, με αλκοολικό βαθμό 11.5%, και στη συνέχεια, 10 ημέρες αργότερα, το δυτικό τμήμα, επιτρέποντας στα σταφύλια να ωριμάσουν σε βαθμό ίσο με 13.5%.

Κάθε τμήμα οινοποιήθηκε ξεχωριστά, και οι δύο οινοποιήσεις ενώθηκαν στο τέλος της ζύμωσης. Αυτή η μέθοδος είναι μια αρχαία τεχνική προερχόμενη από τους προγόνους μας για την συγκεκριμένη ποικιλία.

Το αποτέλεσμα, το “3.14” είναι ένα κρασί με αρώματα κόκκινων φρούτων, όπως κεράσι, ενώ παράλληλα κυριαρχούν οι γήινες νότες Κρητικών βοτάνων. Στο στόμα, η μεταξένια υφή, η ζωηρή οξύτητα και οι μαλακές τανίνες κάνουν το “3.14” ένα ευχάριστο, φυσικό κρασί χαμηλού αλκοολικού τίτλου, ιδανικό για κατανάλωση σε θερμοκρασία περίπου 16°C.

Συνιστάται μετάγγιση σε δεκαντέρ. Ιδανικό για σερβίρισμα με το ποτήρι σε εστιατόρια και wine bars.

ΠΟΙΚΙΛΙΑ

100% Κοτσιφάλι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ερυθρός, Ξηρός

ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Π.Γ.Ε Κρήτη

ΕΣΟΔΕΙΑ

2023

ΦΙΑΛΗ

750ml

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Ναι, 1.000 φιάλες ετησίως

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΑΡΙΣΤΑ

Ψητά, κόκκινα κρέατα, κρασάτα πιάτα, πίτες και κίτρινα τυριά.

Αρωμα

Έντονη και σύνθετη μύτη. Αποκαλύπτει αρώματα κόκκινων φρούτων, μπαχαρικών και νότες βοτάνων.

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ

Προσεκτική επιλογή σταφυλιών, αποβοστρύχωση και μεταφορά τους μέσω βαρύτητας, χωρίς τη χρήση μηχανικών μέσων, σε ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης. Φυσική αλκοολική ζύμωση παρουσία στέμφυλων, υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία. Παραμονή με τα στέμφυλα μετά την ζύμωση.

Ακολουθεί διαχωρισμός των στέμφυλων από το κρασί, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρεται σε δεξαμενές αποθήκευσης. Δεν προστείθονται ή χρησιμοποιούνται θειώδη σε κανένα στάδιο της οινοποίησης.

Ήπια φυσική οινοποίηση, χωρίς φιλτράρισμα.

ΧΡΩΜΑ

Βαθύ ρουμπινί.

ΣΤΟΜΑ

Σώμα μεσαίας δομής, εκλεπτυσμένες τανίνες και ευχάριστη επίγευση.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ

16-180C

ΩΡΙΜΑΝΣΗ

ΟΧΙ

ΠΑΛΑΙΩΣΗ ΣΕ ΚΕΛΑΡΙ

6 μήνες στο υπόγειο κελάρι του οινοποιείου μας.

Technical Properties

Alchohol (% vol)

13.5

Residual sugars (g/L)

2

Total Acidity (g/L tartaric acid)

5.47

Total Sulfur Dioxide SO2 (mg/L)

40

pH

3.72

Πιστοποιήσεις

Βιολογική Πιστοποίηση για καλλιέργεια και οινοποίηση (2019-000000018892), από τη ΔΗΩ (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων).

Βραβεία

Ασημένιο βραβείο για τον σχεδιασμό της ετικέτας, στο 2020 International Packaging Design Award and Competition.

Τα κρασιά μας

Scroll to Top