

3.14 Κοτσιφάλι – Merlot 2023
Προϊόν βιολογικής γεωργίας
Το Merlot τρυγήθηκε στις 25 Αυγούστου και το Κοτσιφάλι στις 28 Αυγούστου. Κάθε ποικιλία οινοποιήθηκε ξεχωριστά χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Saignée, με αυτόχθονες ζύμες. Ο οίνος εμφιαλώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου και κυκλοφόρησε τον Μάρτιο.
Τα ροζέ κρασιά αποτελούν εξαιρετική έκφραση του κρητικού terroir, καθώς το κλίμα μας είναι ιδανικό για την παραγωγή ροζέ κρασιών με ισορροπημένη δομή και έντονη προσωπικότητα. Συνδυάζονται αρμονικά με την κρητική κουζίνα, η οποία χαρακτηρίζεται από την αφθονία ελαιολάδου, φρέσκων λαχανικών και βοτάνων. Το “3.14” είναι ένα φυσικό, premium ροζέ κρασί με πολυσύνθετο χαρακτήρα και μια νότα ιδιαιτερότητας που το διαφοροποιεί από τα παραδοσιακά στυλ.
Ιδανικό για να σερβισριστεί σε vegan και βιολογικά εστιατόρια, συνδιασμένο με πιάτα λαχανικών.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
90% Κοτσιφάλι, 10% Merlot
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Π.Γ.Ε Κρήτη
ΕΣΟΔΕΙΑ
2023
ΦΙΑΛΗ
750ml
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Ναι, 1.000 φιάλες ετησίως
ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΑΡΙΣΤΑ
ζυμαρικά, λευκά κρέατα, πίτσα και μεσογειακά πιάτα λαχανικών. Ιδανικό επίσης με κινέζικη, ιαπωνική ή άλλη ασιατική κουζίνα.
Αρωμα
Εκλεπτυσμένα αρώματα φρούτων, όπως κεράσι και ώριμο πορτοκάλι, με διακριτικές νότες γλυκάνισου και νότες φρέσκου νεκταρινιού.
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ
Ροζέ με τη Μέθοδο Saignée:
Η διαδικασία ξεκινά με προσεκτική επιλογή και αποβοστρύχωση των σταφυλιών, τα οποία μεταφέρονται μέσω βαρύτητας, χωρίς τη χρήση μηχανικών μέσων, σε ανοξείδωτες δεξαμενές προς επαφή με τα στέμφυλα. Το Κοτσιφάλι παραμένει σε επαφή για 24 έως 48 ώρες, ενώ το Merlot για 6 έως 10 ώρες. Στη συνέχεια, τα κρασιά αναμειγνύονται και υφίστανται αυτόματη ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία. Ο οίνος ωριμάζει σύντομα πάνω στις λεπτές οινολάσπες πριν εμφιαλωθεί φυσικά και παραμείνει αφιλτράριστος.
ΧΡΩΜΑ
Απαλό ροζέ με πορτοκαλί ανταύγειες.
ΣΤΟΜΑ
Ξηρό, με απαλή, λιπαρή υφή στη μέση του ουρανίσκου, ισορροπημένο με δροσιστική οξύτητα και διακριτές τανίνες που παραμένουν καθόλη την διάρκεια της επίγευσης.
ΣΕΡΒΙΒΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ
ΩΡΙΜΑΝΣΗ
12 μήνες σε νέο δρύινο βαρέλι
ΠαλαΙωση στο κελΑρι
2 μήνες στο υπόγειο κελάρι του οινοποιείου μας
Technical Properties
Alchohol (% vol)
12.5
Residual sugars (g/L)
2
Total Acidity (g/L tartaric acid)
4.59
Total Sulfur Dioxide SO2 (mg/L)
20
pH
3.32
Πιστοποιήσεις
Βιολογική Πιστοποίηση για οινοποίηση και καλλιέργεια: 2019-000000018892, από τη ΔΗΩ (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων).
Διακρίσεις
Ασημένιο βραβείο για τον σχεδιασμό της ετικέτας, στο 2020 International Packaging Design Award and Competition.